ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА РАКОВИЦA

Брошуре за породице

Предшколска установа има значајну улогу у пружању подршке породици у остваривању њене васпитне функције. Породице су веома често суочене са различитим животним изазовима, па је психо-социјална подршка коју пружају запослени у  Установи од великог значаја.

Пандемија  корона вируса КОВИД -19, изазвала је велике промене у функционисању породица -у свакодневним рутинама, начину живота, у социјалним односима, материјалном статусу. Зато је у овим измењеним околностима  још значајнија подршка деци и родитељима, како би се одржали услови за развој деце и породице ( добробит -да се осећају здраво, задовољно, сигурно и вољено).

Предшколска установа „Раковица“ учествује у пројекту Предшколска онлајн заједница учења – учимо и мењамо праксу који заједнички реализују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Центар за интерактивну педагогију (ЦИП центар). 

Између осталих активности из пројекта један сегмент се односи на промовисање брошура за родитеље које могу бити подршка породицама.

Брошуре за породице:

  • Добробит деце предшколског узраста – стварање услова да расту здрава, задовољна и оснажена да се конструктивно носе са изазовима
  • Социјално-емоционално учење деце предшколског узраста
  • Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила

Брошуре садрже кратке и једностравне теоријске уводе о темама којима се баве, неке идеје за родитеље и заједничке активности са децом.

Драги родитељи,

ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА НАМ ЈЕ И ПОВРАТНА ИНФОРМАЦИЈА ОД ВАС О ТОМЕ КОЛИКО СУ  КОРИСНЕ БРОШУРЕ, КОЛИКО СТЕ МОГЛИ ДА ИХ ПРИМЕНИТЕ, И ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕНИЛИ  НЕКЕ ПРЕДЛОЖЕНЕ ИДЕЈЕ И АКТИВНОСТИ. ТАКОЂЕ ВАС МОЛИМО ДА ПРЕДЛОЖИТЕ  НЕКЕ ТЕМЕ КОЈЕ БИ ВАМ БИЛЕ  ОД ЗНАЧАЈА ЗА РАЗВОЈ ВАШИХ КОМПЕНТЕНЦИЈА КАО РОДИТЕЉА.

Зато Вас молимо да попуните упитнике и проследите ЦИП центру.

Брошуре и упитници се налазе на: ЛИНКУ

                                                                                                                                                                                                  Предшколска Установа „Раковица“ 

Scroll to Top