ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА РАКОВИЦA

Димитрије Котуровић

ДВ „Димитрије Котуровић“ (отворен 1946. године), Миливоја Петровића 2, насеље Стара Раковица. Овом вртићу припадају и Депанданс у улици Старца Милије 2, где су у приземљу стамбене зграде смештене 2 групе јасленог узраста, као и „Чаробна шума“, објекат отворен 2012. г. Који се налази у ул. Мишка Крањца 12 б, иза зграде Општине.

ДВ „Димитрије Котуровић“ је први вртић који је отворен у општини Раковица, смештен је у предратној вили окруженој зеленилом и лепим двориштем. Простор испред вртића, са фонтаном и зеленилом, уредили су стручњаци за пејзажни архитектуру, а у сарадњи са родитељима се  двориште вртића континуирано уређује и оплемењује.

Пројекат „Двориштанце“ реализују  деца,  родитељи и васпитачи који  заједно учествују у активностима  уређења дворишта, формирања и одржавања баште (сађење поврћа и цвећа), прављењу возића, кућица, ауто стазе, као и формирања центра кухиње од  природних и рециклажних материјала. У непосредној близини је и ОШ „Никола Тесла“, са којом је успостављена веома лепа сарадња. У сарадњи са стоматолошком службом Дома здравља Раковица учествује у пројекту „Превенција и прање зуба код деце предшколског узраста“.

ДВ „Димитрије Котуровић“

Има један дворац фин
Ал не живи тамо џин
Нити страшна Бабарога.
То је кутак друштва мога.

Тамо идем сваког јутра
Како данас, тако сутра
Среда четвртак, петак,
Викенд нам је изузетак.

Лепо ми је стварно тамо
Мада идем јако рано
Ни то није фрка нека.

Кад у школу кренем сутра
Сетићу се сваког јутра
Предивних дана у том вртићу
КОТУРОВИЋУ
И најбољи ђак ја бићу.

васпитачи вртића „Димитрије Котуровић“

Телефон: 011/ 3582-153
Руководилац: Вања Пајић
Медицинска сестра на превентивној здравственој заштити: Милка Каровић

Дешавања

Scroll to Top