ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА РАКОВИЦA

„Године узлета“

            У оквиру имплементације нове програмске концепције „Године узлета“ један од приоритетних задатака био нам је да сагледамо могућности које нуди наш дворишни простор и да уз консултације са децом и родитељима обогатимо простор.

            Увидели смо да дворишни простор можемо да оплеменимо средствима која пружају деци могућности да испитују различите облике кретања, развијају осећај за равнотежу и омогућавају деци да се друже и сарађују.

            Уз велику помоћ родитеља наши планови су остварени. Постављањем гума у дворишту омогућили смо да деца опробавају различите могућности кретања. Такође, од гума смо направили и пешчанике које могу да користе и деца јасленог узраста, а то може да постане и место сусретања деце различитих узрасних група.

            Кроз заједничку акцију запослених и родитеља прикупљени су дрвени рестлови (палете, котурови) и направљена је дрвена кухиња, која је потом обогаћена различитим реалним средствима (судопера, тањири,..). Опрема која је настала пружа могућност развијања маште и симболичке игре код деце, као и креативног израза.

            Заједно са децом засадили смо биљке, које ће деца гајити, пратећи промене које настају.

            Захвални смо деци и родитељима на доприносу који су пружили у циљу стварања подстицајнијег окружења за учење и развој.

 

Scroll to Top