ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА РАКОВИЦA

Изворчић

ДВ „Изворчић“ (отворен 1978. године), у Улици Славољуба Вуксановића 22, насеље Миљаковац 2. Налази се у околини Миљаковачке шуме са доста зеленила. У објекту дечјег вртића “Изворчић” налази се и управа ПУ “Раковица”.

Вртић је намењен за целодневни боравак деце јасленог и вртићког узраста, од 1 године до поласка у школу;  (јасле 1 – 3 године, вртић 3 – 7 година). Поред радних соба деци је на располагању и сала у којој се одвијају разноврсне активности и гостовања.

Од марта 2010. године у његовом саставу се налази и „Изворчић 2“,  Славољуба Вуксановића 1 – 7. Физички је одвојен од ДВ „Изворчић“ (преко пута „Изворчића“). Простор је намењен за 1 вртићку групу која учествују свим активностима и дешавањима заједно са децом из „Изворчића“. Вртић успешно сарађује са оближњим основним школама „Франц Прешерн“ и „Иво Андрић“. Деца, васпитачи  и родитељи овог вртића су укључени у пројекат „Вртић као сигурно и подстицајно окружење за учење и развој“. Циљ овог пројекта јесте промоција сигурног, безбедног и подстицајног окружења у којем ће свако дете имати једнаке могућности за учење и развој и у којем ће дечја перспектива бити уважена, а деца бити активни учесници.

ДВ „Изворчић

Мора да има тајна веза
између шуме и сјајних звезда.

Да баш ту вртић се роди
и деца уживају у хладу и води.
Да дете у вртић Изворчић иде
где год да шета то други виде.

По сјајном трагу у дну ока
што утка она звезда висока.
А свега тога не би било
да Изворчић нема посебно крило.
које теши, које мази
на сваку сузу посебно пази.
Које бодри и весели
Знање и машту несебично дели.

Васпитач сваки ту тајну не крије
Кад у Изворчић уђе настају чаролије.

васпитачи вртића „Изворчић“

Телефон: 011/3581-641
Руководилац: Валентина Павлески 
Медицинска сестра на превентивној здравственој заштити: Данијела Марковић, Зорана Вељковић

Дешавања

Галерија

Scroll to Top