ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА РАКОВИЦA

Душко Радовић

ДВ „Душко Радовић“ (отворен 1985. године), Видиковачки венац 73 а.

Вртић је намењен за целодневни боравак деце јасленог и вртићког узраста, од 1 године до поласка у школу; деца различитих узраста (јасле 1 – 3 године, вртић 3 – 7 година и 4ППП).

Налази се у непосредној близини Основне школе „Бранко Ћопић“,  Видиковачке пијаце, Гарден центра, а двориште вртића се граничи са портом видиковачке цркве. Ово је вртић који има највећи број група, самим тим и деце и васпитача.

Поред пространих и наменски направљених радних соба, деци су на располагању и велики холови који омогућавају структуирање простора за активности по центрима. Централни део хола у приземљу заузима сала која иако отворена пружа могућност за реализовање различитих активности – физичких, културно-уметничких, забавних, васпитно-образовних.

У овом вртићу од радне 2003/04. године постоји развојна група  – за децу сметњама у развоју узраста 3 – 7 година. Са њима раде логопед, дефектолог – олигофренолог, и медицинска сестра. Најчешћи облик рада је индивидуалан и прилагођен способностима и потребама детета. Важно је напоменути да су деца из Развојне групе, кроз свакодневно дружење са осталом децом из вртића, укључена у сва догађања – позоришне представе, боравак у сали, у дворишту, одлазак у друге радне собе, као и појединачни долазак деце из редовних група у собу Развојне групе.

Од септембра 2020. године у Установи почиње имплементација Основа програма предшколског васпитања и образовања  „Године узлета“. Један од вртића језгра промена биће вртић „ДушкоРадовић“ где ће доћи до креирања простора – ходника, холова, тераса, атријума и дворишта који подстичу игру и истраживање деце.

ДВ „Душко Радовић“

Радујем се сваком новом
дану,
јер ми стално нешто лепо
донесе
моји другари пред вртић стану,
 увек нам се супер ствари
десе.
Волимо наш вртић то
Кажемо свима
Сви моји другари, а ја са
њима.
1,2,3 идемо сви
Душко Радовић, Душко
Радовић
најбољи је наш вртић.
Када нас у вртић неко одведе,
мама или тата, бака или дека,
када нас обуку и лепо нас
среде
наша васпитачица тамо нас
 чека.
Душко Радовић, Душко Радовић
најбољи је наш  вртић.

васпитачи вртића „Душко Радовић“

Телефон: 011/2331-468
Руководилац: Снежана Мисић
Медицинска сестра на превентивној здравственој заштити: Санела Георгиев, Јелена Петковић, Љиљана Булески, Марија Смољановић

Дешавања

Scroll to Top